Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις για περιπτώσεις ληστείας, κλοπών και απόπειρας κλοπής.

Ειδικότερα:

  • Συνελήφθη, στο πλαίσιο αναζητήσεων, από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες στις 24-02-2024  στο Δενδροπόταμο, ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς (εκ των οποίων τα στοιχεία του ενός έχουν ταυτοποιηθεί), την προηγούμενη ημέρα στην περιοχή της Μενεμένης, με την απειλή χρήσης αιχμηρών αντικειμένων που ισχυρίστηκαν ότι κατέχουν, αφαίρεσαν από δύο άτομα κινητό τηλέφωνο και τραπεζική κάρτα.
  • Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έπειτα από αναζητήσεις, 37χρονο αλλοδαπό, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει με τη χρήση αντικλειδιού, ιατρείο στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αντικλείδι, ένα γαλλικό κλειδί και μία τσάντα, η οποία όπως προέκυψε, αφαιρέθηκε από κατάστημα πώλησης τσαντών, στο κέντρο της πόλης και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου συνέλαβαν δύο ανήλικους ημεδαπούς οι οποίοι προσπαθούσαν να θέσουν σε κίνηση δύο μοτοσικλέτες τις οποίες αφαίρεσαν νωρίτερα από την περιοχή του Ευόσμου. Τα προαναφερόμενα δίκυκλα αποδόθηκαν στου ιδιοκτήτες τους.
  • Συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να έχει διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Ευόσμου. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος κοσμημάτων, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, προϊόντα και συσκευές περιποίησης, φροντίδας και πρώτων βοηθειών, πλήθος κλειδιών και τηλεχειριστηρίων αυτοκινήτων, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους.
  • Πρωινές ώρες στις 24-02-2024 στο κέντρο της πόλης, 33χρονος αλλοδαπός αποπειράθηκε να αφαιρέσει από πεζή το κινητό της τηλέφωνο, η οποία αντιλήφθηκε την πράξη του και στη συνέχεια με τη συνδρομή περαστικών συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς ομάδας «Ζ».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου