Παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, απονεμήθηκαν χθες ξίφη σε τέσσερις (4) νέους Ανθυποπλοιάρχους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Νομικού.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός, καλωσόρισε τους νέους Ανθυποπλοιάρχους στην οικογένεια του Λιμενικού Σώματος, ένα Σώμα το οποίο «μετρά ιστορία και προσφορά πέραν των 100 ετών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ο όρκος, το εθνόσημο και το ξίφος σας, αντανακλούν σε μία ιστορία προσφοράς στον τόπο, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό από το μετερίζι του Νομικού το οποίο θα υπηρετείτε εφεξής».

Τέλος, ο κ. Παππάς, διαβεβαίωσε ότι μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να σταθεί στο πλευρό των νέων Αξιωματικών και να τους ενισχύσει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία στην αποστολή τους.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης ενώ παρέστησαν επίσης οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και λοιποί ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Παππά:

«Καλημέρα σε όλες και όλους,

σας εύχομαι καλό μήνα για την αυριανή ημέρα.

Σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε μία σημαντική τελετή.

Η ημέρα της ορκωμοσίας σας είναι μία μέρα που θα ανήκει στις σημαντικότερες ημέρες της ζωής σας και θα τη θυμάστε για πάντα, τόσο εσείς όσο και οι συγγενείς και φίλοι σας.

Σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το τιμημένο Σώμα του Λιμενικού με ιστορία και προσφορά, πέραν των 100 ετών, σας υποδέχεται και είναι τιμή για όλους μας, καταρτισμένοι πολίτες όπως εσείς, να εντάσσεστε στο Σώμα.

Ο όρκος, το εθνόσημο και το ξίφος σας, αντανακλούν σε μία ιστορία προσφοράς στον τόπο, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό από το μετερίζι του Νομικού το οποίο θα υπηρετείτε εφεξής.

Το Λιμενικό Σώμα για το οποίο είμαστε περήφανοι είναι τρόπος ζωής και αφοσίωσης στο καθήκον και την προσφορά. Είμαι βέβαιος ότι θα σταθείτε αντάξιοι και θα ανταποκριθείτε πλήρως στα καθήκοντα τα οποία θα σας ανατεθούν.

Να είστε σίγουροι κι εσείς ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αλλάζει, μεταβάλλεται, βελτιώνεται κοιτάζοντας το μέλλον με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα να ανταποκριθεί στην πολυσύνθετη αποστολή του.

Μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να σταθεί στο πλευρό σας και να σας ενισχύσει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία στην αποστολή σας.

Ευχή όλων μας είναι, όχι μόνο να κατανοήσετε τον χώρο του οποίου αποτελείτε πλέον μέλη, αλλά να τον αγαπήσετε και να τον κάνετε τρόπο ζωής.

Να είστε περήφανοι που ανήκετε στην οικογένεια του Λιμενικού Σώματος και με την παρουσία σας, τις γνώσεις σας και την εξέλιξή σας να το βελτιώσετε και να το πάτε μακρύτερα από το σημείο που το παραλαμβάνετε σήμερα.

Σας εύχομαι να έχετε μια σταδιοδρομία αντάξια των προσδοκιών σας.

Πιστεύουμε σε εσάς και σας στηρίζουμε».