Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Παραρτήματος της ΕΑΑΝ στον φιλόξενο χώρο του Ναυτικού Σταθμού Βορείου Ελλάδος (ΝΑ.Σ.Β.Ε) στην Θεσσαλονίκη.
Παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος εα Θ. Γερούκης ΠΝ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ , το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΝ Υποναύαρχος εα Συμ. Κωνσταντινίδης ΠΝ, ο Διοικητής του ΝΑΣΒΕ Πλοίαρχος Δ. Ζιώγας ΠΝ, πλήθος μελών μας από το ΠΝ και το ΛΣ-ΕΛ/ΑΚΤ που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και των όμορων Νομών, καθώς και το ΔΣ του Παραρτήματος.
Πριν την κοπή της Βασιλόπιτας, πραγματοποιήθηκε η από μακρού χρόνου υποχρέωση της ΕΑΑΝ που αφορούσε στην επίδοση τιμητικού ξίφους στον αποβιώσαντα συνάδελφό μας Σημαιοφόρο (Ε) εα Διονύσιο Αθανασίου ΠΝ (Υ-00685) . Το ξίφος επιδόθηκε στον υιό του εκλιπόντος, παρουσία προσκληθέντων μελών της οικογενείας του.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ που με σαφή και περιεκτικό λόγο ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα ενδιαφέροντός μας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ αναφέρθηκε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και τέλος ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Υποναύαρχος εα Δημήτριος Τσαϊλάς ΠΝ καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους συναδέλφους για την παρουσία τους με ελπιδοφόρες ευχές.
Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας στην οποία μοιράστηκαν τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους. Το “φλουρί” το κέρδισε ο Ανθυπασπιστής ΛΣ εα Δ. Γογοδώνης που αντιστοιχούσε σε ασύρματη IP camera.
Η συγκίνηση των παρευρισκόμενων συναδέλφων ήτο εμφανής, και οι σχολιασμοί με τις συζητήσεις και τα “πειράγματα” ήταν επίκαιρα σε κάθε παρέα.
Guest star ήταν η εα συνάδελφος από την Κέρκυρα Κατερίνα Καρυδη.
Ευχή όλων μας: Υγεία και χαμόγελα σε όλους και στις οικογένειές τους.