«Αυτή η πτήση σημαίνει ότι ο αερομεταφορέας, Bulgaria Heli Med Service, έχει πλέον Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα με έγκριση για επείγουσα ιατρική βοήθεια από αέρος», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Μεταφορών Γκεόργκι Γκβοζντέικοφ χθες, μετά την πρώτη εκπαιδευτική αποστολή της βουλγαρικής ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης ελικοπτέρων (HEMS). Είπε ότι οι πιλότοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν και μετά από συγκεκριμένο αριθμό ωρών πτήσης, το ελικόπτερο θα μπορεί να εκτελεί αποστολές HEMS.

Νωρίτερα χθες, το ελικόπτερο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Γενικής Διεύθυνσης Συνοριοφυλακής και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αγ. Αικατερίνης.

Ο Γκβοζντέικοφ είπε ότι επρόκειτο για μια πτήση επίδειξης, παρουσία επιθεωρητών της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον Γκβοζντέικοφ, το σύστημα θα αναβαθμιστεί με την παράδοση ενός δεύτερου ελικοπτέρου και την προετοιμασία μιας δεύτερης βάσης επιχειρήσεων, στην περιοχή του Σλίβεν, στο αεροδρόμιο της Βάρσα, που θα εξυπηρετεί το ανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας.