Της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

  • Τα διπλώματα στους είκοσι εννέα (29), απόφοιτους Ανθυποπυραγούς του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων επέδωσε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης

Παρουσία Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Νικόλαου Ρουμελιώτη, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, η τελετή ορκωμοσίας Ανθυποπυραγών της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος Β’ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Η Διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων, Πύραρχος Σταυρούλα Μπονέ, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «… ολοκληρώνεται το πρόγραμμα σπουδών της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Στα πλαίσια μίας σύγχρονης εκπαίδευσης στελεχών, οι οποίοι υπηρετούν με αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και το έργο τους. Η Πυροσβεστική Ακαδημία με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει ως σκοπό να λάβουν οι σπουδαστές τις γνώσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους».

Επιπρόσθετα η Διοικητής της Σχολής, απευθυνόμενη στους σπουδαστές τόνισε: «Αξιοποιήστε τις γνώσεις που αποκτήσατε στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως αφετηρία για περαιτέρω βελτίωση. Αναλαμβάνετε ευθύνη για ένα λειτούργημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα είναι συναρπαστικό με μεγάλη κοινωνική αποδοχή.».

Στο τέλος της ομιλίας της η διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων συνεχάρη στους απόφοιτους για την ευδόκιμη αποφοίτηση τους και ευχήθηκε υγεία και δύναμη ψυχική.

σωματική για μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στη ζωή σας αξίες και ιδανικά . Στη συνέχεια, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης επέδωσε τα διπλώματα στους εικοσιεπτά (27) άνδρες και  δύο (2) γυναίκες Ανθυποπυραγούς.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Αθανάσιος Χατζόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αλικάκος.

Σημειώνεται, ότι η φοίτηση των Ανθυποπυραγών του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι τετράμηνη εξ αποστάσεως  –  και λειτουργεί κατ’ εφαρμογή του νόμου 4662/2020.