Χιλιάδες κόσμου, εκμεταλλευόμενοι και την ηλιόλουστη μέρα, έδωσαν το παρών κατακλύζοντας τον κεντρικό δρόμο δίπλα από την πλατεία Ελευθερίας και μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που παρέλασαν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, Σύλλογοι, Σωματεία και φορείς και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Η υπέροχη μπάντα του Δήμου Ηρακλείου, καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης  παιάνιζε ένδοξα εμβατήρια και μουσική που αρμόζει στο μεγαλείο της ημέρας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελευθέριος Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Χάρης Μαμουλάκης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο  Αντιπεριφερειάρχης  Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός , ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, Πρυτανικές Αρχές, φορείς, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστράτων, Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, φορέων κ.α.

Η Αστυνομία του Ηρακλείου που ήταν παρούσα, φρόντισε να τηρηθεί  απόλυτη τάξη και ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ηρακλείου, που με παρρησία και σθένος τιμώντας τη σημερινή ημέρα έδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή που θα τους καλέσει η πατρίδα.