Οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων προχωρούν και αξιωματούχοι από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad παραμένουν στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή με γνώση της κατάστασης.

Μια μικρή ομάδα της Mossad επιστρέφει στο Ισραήλ από τη Ντόχα για διαβουλεύσεις αναφορικά με την εξέλιξη των συνομιλιών, πρόσθεσε η πηγή.

Το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τη Χαμάς ότι θέτει «ψευδαισθήσεις» ως αιτήματα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα, λέγοντας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι αυτές δείχνουν πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές δεν ενδιαφέρονται για συμφωνία.

Στις συνομιλίες, η Χαμάς έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για ανακωχή για να επιτύχει τον τερματισμό του πολέμου και την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων. Το Ισραήλ αποκλείει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλυση της Χαμάς, την οποία έχει ορκιστεί να εξαλείψει.