Σωστικά συνεργεία ανέκτησαν τέσσερα πτώματα -ανάμεσά τους αυτά δυο παιδιών- και συνεχίζουν να αναζητούν άλλους έξι ανθρώπους που αγνοούνται αφού κατολίσθηση και πλημμύρα έπληξε χωριό στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Έχουμε βρει τέσσερα πτώματα και αναζητούμε ακόμη άλλους έξι ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μέιντι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Ιάβα, που όπως πολλοί Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

Το χωριό Σιμπέντα, στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας, πλημμύρισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έπειτα από πολύωρες καταρρακτώδεις βροχές, ενώ πολλοί κάτοικοί του κοιμούνταν.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα αγνοούμενους. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χωρικοί να τα εγκαταλείψουν.

Στην Ινδονησία οι κατολισθήσεις είναι συχνές την περίοδο των βροχών και το πρόβλημα επιδεινώνει ακόμη περισσότερο σε κάποιες περιοχές η αποψίλωση των δασών.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί Σουμάτρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Τον Δεκέμβριο, κατολίσθηση και πλημμύρες έπληξαν δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη Τόμπα, στη Σουμάτρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους.