Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, βρέθηκε χθες, Τετάρτη 03 Απριλίου 2024, στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ´ Σώματος Στρατού.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο και τον Διοικητή ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγο Ιωάννη Κορρέ, επισκέφθηκε τη Γέφυρα ΚΗΠΩΝ και το Επιτηρητικό Φυλάκιο «Γ.ΚΗΠΩΝ», όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της 31 Μ/Κ ΤΑΞ Ταξίαρχος Γεώργιος Σελαϊδινάκος και παρα-κολούθησε σύντομη ενημέρωση.

Στη συνέχεια, μετέβη στην έδρα του Στρατηγείου της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δρα-στηριότητες του Σχηματισμού.

Ο κ. Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε συνάντηση με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) της Μεραρχίας και συνομίλησε μαζί τους. Tόνισε ότι οι Εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας και – ως τοπικά διαμένοντες – το καλύτερο παράδειγμα της «μάχης υπέρ βωμών και εστιών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. Έμπρακτη απόδειξη της βούλησής αυτής, αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.

Ακολούθως, βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του Στρατοπέδου «ΠΑΤΣΟΥΚΑ», στο 216 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), όπου ενημερώθηκε για τη δομή, τη στελέχωση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό (ΒΝΣ) Αλεξανδρούπολης, όπου δέχθηκε με μεγάλη χαρά το δώρο των νηπίων που φιλοξεντούνται εκεί, ενώ τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση ο Διοικητής 216 ΚΙΧΝΕ Συνταγματάρχης (ΥΙ) Θωμάς Μίχος και η Διευθύντρια ΒΝΣ Αλεξανδρούπολης Ταγματάρχης (ΥΝ) Κωνσταντίνα Δράμπα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε και παρακολούθησε επίδειξη στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ), το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκαίδευση σε θέματα χειρισμού και τακτικής στα πληρώματα αρμάτων των Τεθωρακισμένων Μονάδων, μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Προκίδης και ο Διοικητής ΚΕΞ Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Ανδρέας Συρόπουλος.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο.