Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 33χρονου άνδρα, σε περιοχή της Κοζάνης.

Ειδικότερα, ο 33χρονος κατήγγειλε ότι αρχές Οκτωβρίου του 2022, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προσποιούμενο πελάτη της επιχείρησης του πατέρα του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια μετέφερε συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.000  ευρώ από το λογαριασμό της επιχείρησης σε 4 άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ατόμων ηλικίας από 20 έως 38 ετών, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των 4 τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

φωτογραφία αρχείου