Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης συνεχίζουν να πραγματοποιούν αστυνομικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση την 09.04.2024  σε Ηράκλειο και Χερσόνησο, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (δύο άντρες και γυναίκα) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. Περί Εμπορικών σημάτων.

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες τα ανωτέρω άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 3.041 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών καθώς επίσης και εντυπώματα διαφόρων εταιρειών και μία πρέσα θερμομεταφοράς – σταμποτικό μηχάνημα.

Από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 114.475 ευρώ περίπου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

φωτογραφίες ΕΛ.ΑΣ