Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. εκπροσωπεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και το διήμερο 13 και 14 Απριλίου διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στην πόλη του Βόλου με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Αντικείμενο του συνεδρίου σε θεματικές ενότητες θα αποτελέσει:

  • Η προσφορά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του στην διαμόρφωση του σύγχρονου ρόλου της Πολιτικής Προστασίας όπως εκφράζεται μέσω της συνεργασίας του ΥΝΑΝΠ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας αλλά και με  την τοπική αυτοδιοίκηση .
  • Ο ρόλος των Υπηρεσιών τουΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην ασφάλεια και στην προστασία των επισκεπτών στα νησιά της χώρας και η επίδραση της άρτιας συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς , και την Ελληνική ναυτιλία στην ανάπτυξη της οικονομίας και στον τουρισμό.

Ο Βόλος όπου και διοργανώνεται το συνέδριο ,η Μαγνησία ,οι Β.Σποράδες ,η Θεσσαλία αποτέλεσαν την προηγούμενη χρονιά το επίκεντρο πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να διασώζουν εκατοντάδες πολίτες που κινδύνεψαν σοβαρά.

Η επόμενη ημέρα επιτάσσει τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του  Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ,τους εκπροσώπους της ναυτιλίας, με οργανώσεις και την τοπική κοινωνία.

Στο συνέδριο θα προσκληθούν πέραν της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας , πολιτικοί φορείς , εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης , εθελοντικές ομάδες , συνάδελφοι Λιμενικοί από όλη τη χώρα αλλά και πρωταγωνιστές που συνέδραμαν στην διάσωση συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή οι οποίοι και θα βραβευτούν. Επίσης θα τιμηθούν οργανώσεις και φορείς που έχουν επιδείξει κοινωνικό έργο στη Μαγνησία .

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.