Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Η Περιφέρεια Κρήτης με αίσθημα ευθύνης προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σε λίγες μέρες θα μπει στη διαδικασία των ενδοσχολικών αλλά και των πανελληνίων εξετάσεων, για άλλη μια φορά είναι κοντά στους μαθητές και στις οικογένειες τους. Στο πλαίσιο αυτό  οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση, με τον συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης, Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, θα εστιάσει στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και οι συνέπειες του.

Μπορεί η περίοδος αυτή να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά παράλληλα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθουμε πώς να υποστηρίζουμε τα παιδιά  μας ενισχύοντάς τους τα συναισθήματα εμπιστοσύνης  και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άγχος αποτελεί φυσικό κίνητρο. Κάποιες φορές μας ωθεί να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, ωστόσο είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού  που αφενός μας κινητοποιεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αφετέρου μας ενεργοποιεί να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις που χρειάζονται διαύγεια και προσήλωση στους στόχους μας.