Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 2  περιπτώσεις απάτης και 1  πλαστογραφία που τελέσθηκε στην πόλη της Καστοριάς, σε βάρος δύο αλλοδαπών, μιας 33χρονης γυναίκας και ενός 48χρονου άνδρα, κατά περίπτωση.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου άνδρα, λογιστή, σε βάρους του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των ανωτέρω αστυνομικών, την 16-10-2023, ο 48χρονος αλλοδαπός, ως πελάτης, κατέβαλε το χρηματικό ποσό των  150  ευρώ στον 30χρονο λογιστή του, για την πληρωμή παραβόλου υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ανανέωσης της άδειας διαμονής του. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω λογιστής παρουσιάζοντας  του ψευδή γεγονότα ως αληθή, προκειμένου να τον πείσει για την υποβολή της αίτησης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, κατήρτισε και παρείχε στον 48χρονο πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής, την οποία ουδέποτε υπέβαλλε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης προέκυψε ότι στις 29-03-2024, ο ανωτέρω λογιστής εξαπάτησε ακόμη μία 33χρονη αλλοδαπή, παριστάνοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθή, περί υποβολής για λογαριασμό της ηλεκτρονικού αιτήματος ανανέωσης άδειας διαμονής, λαμβάνοντας από την ίδια το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ για υποτιθέμενη πληρωμή παραβόλου και το χρηματικό ποσό των  50 ευρώ για την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας.

Κατασχέθηκε, η πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, εξετάζοντας τη συμμετοχή του 30χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

φωτογραφία αρχείου