Από την Τρίτη 09 Απριλίου έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ο Αρχηγός του Ναυτικού της Βουλγαρίας Rear Admiral Kiril Mihaylov πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ. Ακολούθησε ενημέρωση επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμορφούμενη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας των Ναυτικών Ελλάδας και Βουλγαρίας. Εν συνεχεία ο Αρχηγός Ναυτικού της Βουλγαρίας συναντήθηκε με τον Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Ζολώτα και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Αρχηγός Ναυτικού της Βουλγαρίας μετέβη στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ), όπου του έγινε επίδειξη του Σχολείου Διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο (HELO DUNKER), στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), όπου επισκέφθηκε τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΒΛΑΧΑΚΟΣ.