Ξεκίνησε χθες (15/4) το πρωί η εβδομάδα βιωματικής εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Π.Ε.Α.Κ.Ι στη Λιμνοπούλα στα Ιωάννινα!

Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν οχήματα σε προσομοιωτές, να δουν μέσα από ειδικά γυαλιά πώς επηρεάζει το αλκοόλ την αντίληψή μας, τι συμβαίνει όταν ανατρέπεται ένα αυτοκίνητο, πώς βιώνει ένας επιβάτης αυτοκινήτου μία σύγκρουση!

Για αυτά και πολλά άλλα ακόμη άκρως ενδιαφέροντα θα μπορέσουν να μάθουν, με τρόπο βιωματικό, μαθητές γυμνασίων και λυκείων των Ιωαννίνων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι εγκαταστάσεις και η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους,  και την Πέμπτη (18/4) και κατά τις ώρες 18:00-20:00.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και υλοποιείται σε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ζήτημα Ζωής και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Ηπείρου – Region of Epirus και της @Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου.

   

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου