Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρέστησαν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στην Τελετή Έναρξης του 6ου Πανευρωπαϊκού Περιφερειακού Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιατρικής της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ICMM), που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης καθώς και εκπρόσωποι των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι η σημαντική συνεισφορά του Υγειονομικού Σώματος στην αντιμετώπιση του Covid-19 αποτέλεσε ένα ακόμη δείγμα της αδιάλειπτης προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, ενισχύοντας έτι περαιτέρω την αρραγή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν διαχρονικά αναπτύξει με τους πολίτες. Παράλληλα, τόνισε ότι η παρουσία στο Συνέδριο, Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων, η ενεργός και πλούσια συμμετοχή των συνέδρων με επιστημονικές εργασίες, στρογγυλές τράπεζες, ανακοινώσεις και διαδραστικές παρουσιάσεις, φανερώνουν τον ζήλο και το πλούσιο επιστημονικό ενδιαφέρον του Υγειονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την εμβάθυνση της γνώσης και τη συνεισφορά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ο κ. ΥΦΕΘΑ επισήμανε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγχαίρει τέτοιες πρωτοβουλίες κι ευελπιστεί σε ακόμη περισσότερες που θα προάγουν ακόμη πιο πολύ την Στρατιωτική Ιατρική Επιστήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.