Τα διπλώματα απένειμαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος

Ως την «κινητήρια δύναμη κάθε εξέλιξης και αλλαγής» χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος τους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 19-04-2024 κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας.

«Οι εποχές είναι ιδιαίτερες και απαιτητικές, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να εξελιχθούμε. Να αλλάξουμε όπου χρειάζεται. Να προσαρμοστούμε στα σύγχρονα δεδομένα. Να προωθήσουμε την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας. Να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, με κύριο στόχο την αποτροπή κάθε δυνητικού κινδύνου. Κάθε πρόκλησης. Κάθε απειλής.» τόνισε στον χαιρετισμό του, προτού μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο απονείμουν τα μεταπτυχιακά διπλώματα στους 40 σπουδαστές της 27ης εκπαιδευτικής σειράς 2023 – 2024.

Σπουδαστές ήταν ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρας, μετά του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Αστυνόμου Β’ Αλέξιου Κουρτέση, ενώ ομιλία πραγματοποίησε και η Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Αναστασία Μυλωνά.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. και του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποστράτηγος Ιωάννης Χειμάριος,  ο  Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Αντώνιος Τζίτζης, ως εκπρόσωπος της Α.Ε. Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Γρηγορίου Γιώργος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Χρήστου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Σμήναρχος (ΕΑ) Αντώνιος Πετράτος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Α΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Δρόσος Ρεΐζης και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υποστράτηγος Αθανάσιος Χατζόπουλος.

Από την Ελληνική Αστυνομία παρέστησαν επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Μπακόλας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κολλίντζας, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Μαρίνος Σταγάκης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος Ιωάννης Σταυρακάκης.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτα Θερμογιάννη, ο Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αλικάκος ως εκπρόσωπος του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, διευθυντές Διευθύνσεων και αυτοτελών Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, διατελέσαντες Διοικητές της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, καθηγητές της Σχολής, Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και συγγενείς των αποφοίτων.

Μετά το πέρας της τελετής η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας προσέφερε στον κ. Υφυπουργό συμβολικό δώρο, ως ένδειξη σεβασμού για την τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στην τελετή της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή, διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς καθηγητές, ακαδημαϊκούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες του Δημόσιου τομέα.