Από την Τρίτη 23 έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ και της 336Μ από την 116 Πτέρυγα Μάχης, ενώ η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 12 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter.

Κατά την διάρκειά της, εκτελέστηκαν συνολικά 3 αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT), 4 Vs 4 με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 2 αποστολές DACT εντός του FIR Μπρίντιζι με ενδιάμεση προσγείωση των 4 F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ στην Ιταλική Αεροπορική Βάση, Gioia del Colle, ενώ την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε 1 αποστολή DACT εντός του FIR Αθηνών.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ήταν η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας,  της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο.