Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων του Δήμου Βόλου και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Δήμου Βόλου 

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, ημερίδα με θέμα «Μαθαίνοντας για τον Αυτισμό».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων του Δήμου Βόλου και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Βόλου και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, την 2η Απριλίου.

Κατά την έναρξη της ημερίδας:

  • ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσιος, με μήνυμά του, χαιρέτησε την εκδήλωση, συγχαίροντας όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της,

ενώ επιπλέον, απηύθυναν χαιρετισμό:

  • ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ντιζές, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και
  • η κα Αναγνώστου-Στάθη Παρασκευή, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης-Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων του Δήμου Βόλου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις, από τις κάτωθι:

  • κα Μαρία Αποστολίδη, Κλινική ψυχολόγος,
  • Αστυνόμο Β΄ Κυρίτση Παγώνα, Αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας &
  • κα Βασιλική Πανοπούλου, Υπεύθυνη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Βόλου, Κοινωνική Λειτουργός.

Στο τέλος της ημερίδας 20 περίπου άτομα – παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση, ενώ προσφέρθηκαν πασχαλινές λαμπάδες, που αγοράστηκαν από το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», με χρήματα που πρόσφερε το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.