Προς: Αρχηγό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για το Λιμεναρχείο της Τήνου»

Κύριε Αρχηγέ

με την παρούσα μας επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για όσα λαμβάνουν χώρα στο Λιμεναρχείο της Τήνου .

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τα παράπονα των συναδέλφων για όσα συμβαίνουν στο νησί των Κυκλάδων, όμως αυτή τη φορά δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει με την αξιοπρέπεια των στελεχών που υπηρετούν στην Λιμενική Αρχή .

Από τη μία έχουμε την υποστελέχωση της υπηρεσίας όπως και του συνόλου των νησιών των Κυκλάδων, από την άλλη έχουμε τις ατελείωτες εργατοώρες με το ωράριο να ξεπερνά κατά πολύ τα προβλεπόμενα όρια , ενώ στα παραπάνω θα πρέπει να γίνει αναφορά και στο κόστος ζωής που τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει πέρα από τις οικονομικές αντοχές των μισθοδοτούμενων Λιμενικών .

Για όλα τα παραπάνω οι Λιμενικοί βάζουν πλάτη τιμώντας τη ‘’Μεγαλόχαρη’’ και συμβάλλοντας στον τουρισμό που είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε πως για την ορθή εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους τα στελέχη της υπηρεσίας του Λ/Χ Τήνου θα τιμωρούνται με τρόπο που προκαλεί την αντίδραση και την οργή μας .

Θεωρούμε αδιανόητο στους Λιμενικούς που ζουν στα όρια της φτώχειας να επιβάλλονται ‘’ύπουλες ποινές στέρησης μισθού’’, καθώς σε αυτούς που δεν ενδίδουν σε μη προβλεπόμενες οδηγίες των ανωτέρων του Λ/Χ Τήνου , υπάρχει στέρηση στην νυχτερινή εργασία αλλά και απαγόρευση στην πενθήμερο εργασία τη στιγμή μάλιστα που κατά πρώτον η ίδια Υπηρεσία ζητάει άτομα για την ενίσχυση της και κατά δεύτερον όλοι οι Λιμενικοί λαμβάνουν αποζημίωση για τα πενθήμερά τους που αποτελεί βασική πηγή εσόδων και μέρος του μισθού ενώ ο μόνος λόγος για να μην αποζημιωθεί κάποιος  είναι η μακροχρόνια άδεια .

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται η εργασία πέραν του πενθημέρου είναι υποχρεωτική και ουδείς μπορεί να «καψωνάρει» τους συναδέλφους απαγορεύοντάς τους να εργάζονται τα Σαββατοκύριακα  στερώντας μέρος του μισθού τους. Είναι ξεκάθαρο πως για τα στελέχη με πλημμελή εκτέλεση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων ή για όσα  υποπέσουν σε πειθαρχικά παραπτώματα θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής ποινής όπως αυτή καθορίζεται με την κείμενη νομοθεσία αλλά σε καμία περίπτωση όμως ,με τον τρόπο που ο Λιμενάρχης Τήνου έχει επιλέξει .

Για τα όσα αναφέρουμε έχουμε πλήρη στοιχεία τα οποία και θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έχουν ξεχάσει τι εστί ο όρος «συνάδελφος» .

Κύριε Αρχηγέ,

σας γνωστοποιούμε επίσημα και ενυπόγραφα τα όσα καταγγέλλουμε έχοντας ως υποχρέωση πριν καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη να σας ενημερώσουμε πριν υποχρεωθούμε σε αποκαλύψεις που δεν τιμούν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

Για το ΔΣ