Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, συμμορία, όπου τα μέλη της εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής οχήματος από περιοχή της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, την Τρίτη (14.05.2024), το απόγευμα, στη Ζάκυνθο, τέσσερεις ημεδαποί, ηλικίας 26, 29, 31 και 33 ετών, μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία, της  διακεκριμένης κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας καθώς και της κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διερεύνησης υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Χαλανδρίου- Αττικής, πριν από τέσσερεις ημέρες και είχε δηλωθεί στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου,  εντόπισαν αυτό, την  Τρίτη (14.05.2024), στη Ζάκυνθο, σε συνεργείο που διατηρεί ένας εκ των συλληφθέντων.

Από την ανάλυση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερεις ημεδαποί ενεργώντας από κοινού με σκοπό την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αφαίρεση, αποδοχή, παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας, μεταφορά και απόκρυψη του ανωτέρω αυτοκινήτου.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή (12.05.2024), τρείς από τους συλληφθέντες, μετέβησαν στην Αθήνα και παρέλαβαν από συνεργό τους, που αναζητείται, το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε άλλο πανομοιότυπο όχημα και το μετέφεραν στη Ζάκυνθο, αποκρύπτοντας το.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, το αφαιρεθέν όχημα, κατασχέθηκε και  θα επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του, ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά των εμπλεκομένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ