Η Ένωσή μας κατανοώντας τη σημασία που διαδραματίζει η προσφορά αίματος στη διάσωση της ζωής καθώς και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης εντός της κοινωνίας, πραγματοποίησε την Τρίτη 14/05/2024, εθελοντική αιμοδοσία στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Πέραν όμως της αλληλεγγύης, εξασφαλίζεται και η συνοχή του κοινωνικού συνόλου, αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών, ενώ παράλληλα η «έγκαιρη» πρόσβαση στη μετάγγιση αίματος είναι ένα μέτρο διατήρησης της ζωής ή θεραπείας σοβαρών ασθενειών.

Το αίμα, που αλλιώς αναφέρεται και ως «υγρό της ζωής», χειρίζεται τις βασικές λειτουργίες που συντηρούν τον ανθρώπινο οργανισμό κι αν για κάποιο λόγο εκλείψει, ο άνθρωπος υποκύπτει. Εξαιρετικά πολύτιμο, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να παρασκευασθεί τεχνητά, ενώ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο ή χημική ουσία. Είναι ζωντανός ιστός με περιορισμένη διάρκεια ζωής αντέχοντας μόλις 35-42 μέρες, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο πολύτιμο.

Η αιμοδοσία ως διαδικασία, αποτελεί μια απλή και ανώδυνη πράξη που διαρκεί μόλις πέντε (5) λεπτά. Συμβολικά όμως, αποτελεί μία σπουδαία και ευγενή πράξη, καταδεικνύοντας έμπρακτα την ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπο. Παράλληλα, δηλώνει την ενεργή συμμετοχή – συμπαράσταση στην ανθρώπινη ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αναστολές, γεγονός που συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού, αποτελώντας αυταπόδεικτο στοιχείο συναδελφικότητας, χειραφέτησης και συλλογικού ενδιαφέροντος, αγάπης στη ζωή και τη δημιουργία.

Οι συνάδελφοί μας όντας ευαισθητοποιημένοι και έχοντας επίγνωση του υψηλού καθήκοντος που επιτελούν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν μαζικά, στηρίζοντας έμπρακτα το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η αποτίμηση ανήλθε σε υψηλά ποσοστά, συγκεντρώνοντας ικανό αριθμό φιαλών αίματος για την Τράπεζα αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή που υφιστάμεθα ως Ένωση, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες για αίμα των μελών και των οικογενειών τους.

Παρά «το κύμα αγάπης» το οποίο απέφερε υψηλά ποσοστά, γνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται τους θερινούς μήνες και σεβόμενοι την επιθυμία πολλών μελών μας να προσφέρουν αίμα καθώς δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά, θα πραγματοποιήσουμε πολύ σύντομα νέα αιμοδοσία.

Αξίζει σε όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας…