Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου θα οδηγηθεί ο 39χρονος του οποίου το δαχτυλικό αποτύπωμα βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του τότε 59χρονου Κώστα Κουνάλη, κτηνοτρόφου, στις 13 Νοεμβρίου 2007 στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Ηρακλείου.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην ανθρωποκτονία ισχυριζόμενος ότι ούτε γνώριζε τον άτυχο κτηνοτρόφο ούτε το μέρος.

Ωστόσο, το δαχτυλικό του αποτύπωμα είχε εντοπιστεί τότε στην πόρτα της αγροικίας, που βρίσκεται δίπλα από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Μονή Αγκαράθου, όπου είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος ο κτηνοτρόφος.

Όταν τον περασμένο Νοέμβριο ο 39χρονος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, οι αστυνομικοί πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών έγινε η ταυτοποίηση με την υπόθεση της δολοφονίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης.

Το χρονικό της δολοφονίας 

Στις 13 Νοεμβρίου του 2007 ο άτυχος κτηνοτρόφος Κώστας Κουνάλης εντοπίζεται από τον ανιψιό του δολοφονημένος στο μετόχι του μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Ο δράστης τον είχε χτυπήσει με μένος στο κεφάλι με ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο – καρεκλοπόδαρο – χωρίς ωστόσο οι διωκτικές αρχές να βρουν το κυρίως σώμα της καρέκλας από την οποία αποσπάστηκε, ενώ η καραμπίνα του θύματος είχε κλαπεί.

protothema.gr

φωτογραφία αρχείου