Αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.)

Τα ξίφη επέδωσαν o Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος

Τελετή ορκωμοσίας 29 συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β’, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στις Αχαρνές Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. Αθηναγόρας.

Τα ξίφη στους 29 νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσαν o Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, παρουσία της Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστρατήγου Παναγιώτας Θερμογιάννη και του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Διονύσιου Κωστή, ο οποίος εν συνεχεία ανάγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Στο πλαίσιο της τελετής επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε 3 στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου, που αποφοίτησαν ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Α΄ Ανατολικής Αττικής, κα Ελένη Καραγεωργοπούλου και κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, ο κ. Γεώργιος Γρηγορίου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Ανατολικής Αττικής, κα Βασιλική Καβαλλάρη.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Υποστράτηγος Μιχαήλ Πλουμής, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Πλοίαρχος Χρήστος Καλόγρηας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Ταξίαρχος Γρηγόριος Διόλατζης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποναύαρχος Χρήστος Καστάνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχιπύραρχος Γεώργιος Αλικάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Αστυνόμος Β’ Κώστας Βέης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, ο βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Διευθυντές αυτοτελών κεντρικών Υπηρεσιών και  Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς και άλλοι Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Επιπλέον, παρέστησαν οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτεροι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της χώρας, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτα Θερμογιάννη, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Διονύσιου Κωστή απένειμε τα πτυχία στους 32 αποφοιτούντες του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι, οι αποφοιτούντες ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στα Τμήματα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών περίπου. Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικών και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού.