Με επιστολή της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (Ε.Λ.Σ.Κ.Υ.), μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.), προς την Επιτροπή Διαχείρισης του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Λ.Α.Π.), που εστάλη στις 30/05, ζητήθηκε η ενεργοποίηση της οικονομικής συμμετοχής του εν λόγω λογαριασμού στην κάλυψη δαπανών φιλοξενίας τέκνων των μετόχων του σε παιδικές κατασκηνώσεις, όπως αυτή προβλέπεται στην παρ. 2 (β) της υπ’ Αριθ. 1300.4β/38/04 Υ.Α. «Σύσταση Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (ΦΕΚ 26 Β’/17-01-2005).

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι το μοναδικό Στρατιωτικό Σώμα που μέχρι στιγμής δεν διαθέτει δικές του κατασκηνώσεις, ούτε προσφέρει κάποιο voucher κάλυψης εξόδων κατασκήνωσης για τα τέκνα των στελεχών του, όπως κάνουν τα υπόλοιπα Στρατιωτικά Σώματα, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υποχρεωνόμαστε προκειμένου να εξασφαλίσουμε έστω και ελάχιστες θέσεις στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων ή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεδομένου λοιπόν ότι η κατασκευή κατασκηνώσεων αποκλειστικά για τα τέκνα των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι εξαιρετικά δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, παρόλο που θα αποτελούσε την ιδανικότερη λύση, ζητήθηκε να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη η δυνατότητα διάθεσης ποσοστού μέχρι 20% των πόρων του Λ.Α.Π. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως άλλωστε προβλέπεται στην παρ.6 της προαναφερόμενης Υ.Α. Σύστασης του εν λόγω λογαριασμού, για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας τέκνων των μετόχων του σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Η Ε.Λ.Σ.Κ.Υ. παραμένει κοντά στο συνάδελφο και την οικογένειά του που καθημερινά αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει στο δύσκολο και πολυσχιδές έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ας ελπίσουμε να εισακουστεί το δίκαιο αυτό αίτημα που θα προσφέρει μια ανάσα ανακούφισης στις οικογένειες των συναδέλφων Πανελλαδικά!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας

Ένωση Λιμενικού Σώματος  Κεντρικής Υπηρεσίας (Ε.Λ.Σ.Κ.Υ.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.)