Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση στο αντικείμενο της έρευνας και διάσωσης σε σπήλαια και φαράγγια, στο πλαίσιο ενίσχυσης του προγράμματος κατάρτισης των Δοκίμων Πυροσβεστών της 89ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με σκοπό τη γνωριμία των νέων πυροσβεστών με το απαιτητικό περιβάλλον των σπηλαίων και των φαραγγιών, την εξοικείωσή τους με τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό, καθώς και την απόκτηση βασικών γνώσεων, σχετικά με τους πιθανούς κίνδυνους, τους τρόπους προσέγγισης και τις τεχνικές απεγκλωβισμού που εφαρμόζονται από τους σπηλαιοδιασώστες των Ε.Μ.Α.Κ., σε περιπτώσεις ανάλογων συμβάντων.

Η εν λόγω δράση διήρκεσε οκτώ (8) ημέρες υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή πιστοποιημένων στο αντικείμενο εκπαιδευτών από την 1η, 3η και 7η  Ε.Μ.Α.Κ. (Ελευσίνα, Ηράκλειο, Λαμία), τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Καταστροφών του Α.Π.Σ. και την Π.Υ. Τρικάλων, ενώ την παρακολούθησαν συνολικά 72 Δόκιμοι Πυροσβέστες.

Το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στη Νέα Μάκρη, ενώ η πρακτική εξάσκηση σε φυσικό πεδίο έλαβε χώρα στο Σπήλαιο Λόρδου Βύρωνα, στην Κερατέα Αττικής, καθώς και στο φαράγγι Μέγα Ρέμα, στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.