Στο πλαίσιο επιχείρησης «Ελεγχόμενης Παράδοσης» της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατελήφθη 33χρονος αλλοδαπός να παραλαμβάνει από γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στην Αθήνα, ταχυδρομικό δέμα που περιείχε  9  κιλά και 900  γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και το οποίο είχε εισαχθεί προγενέστερα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Ισπανία.

Για την παραλαβή του εν λόγω δέματος επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας με δική του φωτογραφία και στοιχεία άλλου ατόμου.

Ο 33χρονος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 10-6-2024, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  800 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, ενώ εντοπίστηκε και δεύτερο δέμα σε διαφορετικό κατάστημα που περιείχε  6 κιλά και  400 γραμμ.  κάνναβη, το οποίο εισήγαγε  ο κατηγορούμενος στη χώρα με όμοιο τρόπο.

Ο 33χρονος αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να ματαιώσει τη δέσμευση του, ασκώντας σωματική βία στους αστυνομικούς, έως ότου ακινητοποιήθηκε.

Συνολικά, κατασχέθηκαν τα ταχυδρομικά δέματα,  17  κιλά και  100  γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,  2  ζυγαριές και το πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.