Συνελήφθησαν, στις 10-06-2024  το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας,  δύο ανήλικοι , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δύο περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ισάριθμων  γυναικών στη Λάρισα.

Ειδικότερα, στις 10-06-2024 το απόγευμα στην πόλη της Λάρισας, ο ένας εκ των δραστών προσέγγισε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ηλικιωμένη  πεζή γυναίκα, και ενεργώντας αιφνιδιαστικά, ασκώντας, παράλληλα, σωματική βία, της αφαίρεσε από τον λαιμό μια  χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό.

Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα, ο προαναφερόμενος δράστης, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, προσέγγισε άλλη ηλικιωμένη  γυναίκα, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι της και ενεργώντας, κατά τον ίδιο τρόπο, αιφνιδιαστικά, της άρπαξε βίαια μια χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, εντόπισαν τον προαναφερόμενο δράστη και τον δεύτερο ανήλικο, συνεργό του στις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις. Στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  χρυσές αλυσίδες, εκ των οποίων η μία μετά σταυρού, οι οποίες κατασχέθηκαν και στη συνέχεια, αποδόθηκαν στις παθούσες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

φωτογραφία αρχείου