Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  7 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής σε σπίτια στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 19.6.2024 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, συνελήφθησαν  2  ημεδαποί, ηλικίας 27 και 45 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 20χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.1.2024 έως και την 18.6.2024, οι παραπάνω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά μια περίπτωση απόπειρας κλοπής και 6  περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και αεροβόλα όπλα, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις  120.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

φωτογραφία αρχείου