Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύγκρουση των θρησκευτικών λειτουργών των Μουφτειών της Θράκης με τους παραθρησκευτικούς υπαλλήλους του τουρκικού παρακράτους που συσπειρώνονται στις ψευδομουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Στην παρούσα φάση είναι εμφανές ότι η Γενιά Ζ της Μειονότητας (βλ. συνδέσμους επιλόγου) αναλαμβάνει θέσεις και ρόλους μετά την εκπαίδευσή της στην Τουρκία ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία (στρατολόγηση, ένταξη, αξιολόγηση) υπό την επίβλεψη των δομών και των υπηρεσιών της Τουρκίας που έχουν επιφορτισθεί με τον ρόλο αυτό (YTB, DIYANET).

Ένα επιπλεόν ποιοτικό χαρακτηριστικό που πρέπει να μας απασχολήσει, αφορά στην αποδοχή και την εδραίωσή τους στην τοπική κοινωνία , κάτι στο οποίο συμβάλλουν και οι προβεβλημένοι Εγκάθετοι που συναλλάσσονται με το τουρκικό παρακράτος της Θράκης.

Χαρακτηρισιτκή η περίπτωση του κ. Berkay Molla Ahmet που πλέον εργάζεται στη παραθρησκευτική παρακρατική δομή της Ψευδομουφτείας Ξάνθης του κ. Μουσταφά Τράμπα και στις 19/6/2024 απέκτησε τον τίτλο του Χαφίζ (Το όνομα Χαφίζ, που στα αραβικά σημαίνει «εκείνος που γνωρίζει το Κοράνιο από μνήμης», του δόθηκε όταν απομνημόνευσε το Κοράνιο σε νεαρή ηλικία) στο τέμενος των Κιμμερίων.

Ο κ. Berkay Molla Ahmet προέρχεται από τον πυρήνα των δομών της Γενιάς Ζ του τουρκικού παρακράτους της Θράκης, έχοντας θητεύσει κατά τα χρόνια των σπουδών του στην Τουρκία, ως Πρόεδρος της Οργάνωσης İstanbul BATÖB, του συλλόγου φοιτητών από την Θράκη στην Κωνσταντινούπολη που εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από την κρατική Διεύθυνση Αποδήμων Τούρκων και Συναφών Κοινοτήτων.

Κατά την τελετή απομνημόνευσης κι απόδοσης του Ιερού Κορανίου στο τέμενος των Κιμμερίων, έχει ενδιαφέρον ότι παρέστησαν διακεκριμένοι εκ των Εγκαθέτων (Δήμαρχος Μύκης Αχμέτ Κουρτ και οι βουλευτές Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, Μπουρχάν Μπαράνπου λειτουργούν ως “εγγυητές” για την ενθρόνιση της νέας γενιάς διαδόχων στην τοπική κοινωνία.

Για να είναι ακόμη πιο προκλητική η όλη κατάσταση, οι αναγνώστες μας μπορούν να παρατηρήσουν το εσωτερικό του Τεμένους των Κιμμερίων όπου κυριαρχούν τα τουρκικό εθνόσημα. Κι όλα αυτά σε τέμενος που βρίσκεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Berkay Molla Ahmet είχε ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα (ενός ακόμη) θρησκευτικού πραξικοπήματος στο τέμενος της Σμίνθης όπου ο παρακρατικός ψευδομουφτής κ. Μουσταφά Τράμπα τον όρισε ως ψευδομουεζίνη μαζί με τον Sezer Güvendar για να βοηθήσουν τον επίσης παρακρατικό ψευδομάμη Şaban Kurt.

Αντί Επιλόγου