Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές σε 37χρονο άνδρα στην Αριζόνα, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της 2χρονης κόρης του, την οποία φέρεται να άφησε μέσα σε αυτοκίνητο για τρεις ώρες εν μέσω καύσωνα με την θερμοκρασία να φτάνει στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 37χρονος Christopher Scholtes ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού την Τρίτη, το οποίο άφησε μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο, δεμένο στο καθισματάκι του, έξω από το σπίτι του και συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία δεύτερου βαθμού καθώς οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του μέσα από βίντεο γειτονικού σπιτιού που έδειχνε το 2χρονο κορίτσι να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο για τρεις ώρες.

Η αστυνομία κλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν η μητέρα του παιδιού, έφτασε στο σημείο και βρήκε την κόρη της να μην αποκρίνεται μέσα στο αυτοκίνητο του συζύγου της, το οποίο ήταν με σβησμένη μηχανή, χωρίς να λειτουργεί κλιματιστικό.

Αν και η μητέρα του κοριτσιού, προσπάθησε με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσουν οι διασώστες, ήταν ήδη αργά καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και απλά η 2χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας φέρεται να ισχυρίστηκε πως όταν έφτασε στο σπίτι το παιδί κοιμόταν στο ειδικό καθισματάκι και δεν ήθελε να την ξυπνήσει, ενώ υποστήριξε ότι είχε αφήσει ανοιχτό το κλιματιστικό πριν μπει στο σπίτι. Η αστυνομία ωστόσο ερευνά πότε έσβησε το αυτοκίνητο και απενεργοποιήθηκε το κλιματιστικό, οδηγώντας στον τραγικό θάνατο του παιδιού.