Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς χθες.
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 που είχε έρθει στο αεροδρόμιο για σοβαρή αεροκομιδή αθενούς, με την άκρη του φτερού του πέταξε κάτω έναν πυλώνα με συνέπεια να φύγουν καύσιμα από τo αεροπλάνο στη θέση του πάρκινγκ.

Υπηρεσία εδάφους και οι Πυροσβεστικές δυναμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα για να αθαρίσουν το χώρο από τα καύσιμα. Το  c-130 δεν μπορεί να εκτελέσει αεροκομιδή και θα έρθει άλλο αεροπλάνο.

Επισημαίνουμε ότι το συμβάν έγινε στη θέση πάρκινγκ και όχι στη πίστα.
Δεν κινδύνεψε κανείς, οι ζημιές ειναι μόνο υλικές. Η κινητοποίηση τόσο των υπηρεσιών εδάφους του Αεροδρομίου όσο και της Πυροσβεστικής (της μονάδας εντός του Αεροδρομίου και των ενισχύσεων) ήταν σε μηδενικό σχεδόν χρόνο.

Βέβαια αυτό το ατύχημα προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις chartes προς και από το νησί μας και μεγάλη ταλαιπωρία για επιβάτες, πληρώματα και εργαζόμενους.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Το αεροπλάνο είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία προσγείωσης και ακολουθούσε το ειδικό όχημα του αεροδρομίου που το καθοδηγούσε προς το πάρκινγκ και στο σημείο που θα στάθμευε για να παραλάβει τον ασθενή από το ασθενοφόρο.

Κινούμενο με πολύ χαμηλή ταχύτητα το C 130 ακούμπησε με την άκρη του φτερού έναν μεταλλικό πυλώνα και τον έριξε.

Tα καύσιμα αποθηκεύονται στο φτερό του αεροπλάνου οπότε υπήρξε διαρροή καυσίμων.

kefaloniapress.gr