Επεισόδιο με τον τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα 56 ετών στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20-7-2024.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στη διάρκεια περιπολίας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Ο Έλληνας συνοριοφύλακας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνοριοφύλακας έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας. Υπεβλήθη σε ερευνητική λαπαροτομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν χθες Κυριακή 21-7-2024, ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του τραυματισμένου από πυροβολισμό συνοριοφύλακα. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ο 56χρονος -ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον και η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

φωτογραφία αρχείου