Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, που θα στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Πανοσιολογιότατος κ.κ. Αθηναγόρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γεώργιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και Ανώτεροι Αξιωματικοί και προσωπικό της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και ευχαριστήριες πλακέτες στους εκπροσώπους των εταιρειών, που με τις ευγενικές χορηγίες τους συνέδραμαν καθοριστικά στην υλοποίηση του νέου αυτού Κέντρου Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη σεναρίου εκπαίδευσης από τις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ τόσο στη χρήση εξομοιωτή βολών μάχης όσο και στην αντιμετώπιση εικονικού περιστατικού με εξουδετέρωση ένοπλου δράστη ληστείας και παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματία αστυνομικό.