Την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της Σχολής Ικάρων (ΣΙ). Ο απώτερος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής αποστολής των δύο ιδρυμάτων, με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των καλών επιστημονικών και τεχνολογικών πρακτικών.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΕΜΠ Καθηγητής Ιωάννης Χατζηγεωργίου και ο Διοικητής της ΣΙ, Υποπτέραρχος (Ι) Γρηγόριος Καραμπιτιάνης, παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Καθηγητή Παναγιώτη Τσανάκα και του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών Καθηγητή Ιωάννη Αντωνιάδη. Εκ μέρους της ΣΙ παρέστησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων, Καθηγητής Ρούσσος Παπαγιαννάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής Χρήστος Παυλάτος.

Η σύναψη αυτής της συνεργασίας κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς προωθεί την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών και επεκτείνει τις δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, οι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η συνεργασία περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την καινοτομία και την έρευνα, με την δημιουργία νέων συνεργειών και την αξιοποίηση των εργαστηρίων και του υψηλού επιπέδου επιστημονικού προσωπικού των δύο ιδρυμάτων.

Επιπρόσθετα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων, Καθηγητής Ρούσσος Παπαγιαννάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Καθηγητή Παναγιώτη Τσανάκα για την προσφορά του στη Σχολή Ικάρων την περίοδο που διατέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET).