Την Δευτέρα 05/08/2024, το Προεδρείο και Αντιπρόσωποι της Ένωσής μας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο κ. Άγγελο ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ, προκειμένου να συζητηθούν υπηρεσιακά θέματα τα οποία απασχολούν τους συναδέλφους που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Αρχικά αναφερθήκαμε στην συνολική Οργανική Δύναμη που προβλέπεται για ολόκληρη τη Διεύθυνση. Ειδικότερα, ενώ αυτή ορίζεται στα επτακόσια σαράντα εννέα (749) άτομα, εντούτοις, αποδεικνύεται οτι τριακόσιες οκτώ (308) θέσεις παραμένουν κενές, αφού οι Παρόντες ανέρχονται στους τετρακόσιους σαράντα ένα (441).

Στην συνέχεια τονίσαμε πως τα αλλεπάλληλα μέτρα προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων, καθώς και τα «πάρεργα», στα οποία εμπλέκονται καθημερινά οι αστυνομικοί των Τμημάτων Τάξης και του Επιτελείου, λειτουργούν ως τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών της Ν/Α Αττικής. Επίσης, μεταφέραμε παράπονα από συναδέλφους πως αντιμετωπίζουν συνεχώς πρόβλημα στους εγκλεισμούς ψυχασθενών, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Έπειτα, αναφερθήκαμε στην φύλαξη των σταθερών φρουρούμενων στόχων που αφενός σε πολλές περιπτώσεις γίνονται χωρίς θωρακισμένες σκοπιές, αφετέρου τα αποδεκατισμένα Αστυνομικά Τμήματα δεν «αντέχουν να σηκώσουν και αυτό το βάρος». Πρόταση μας, για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι οι στόχοι να επιτηρούνται από εποχούμενη περιπολία που θα είναι διατιθέμενη αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, επιτηρώντας όμως συγκεκριμένο αριθμό στόχων ανά περιοχή, πρακτική με την οποία θα εξοικονομείται αστυνομικό προσωπικό και κυρίως θα τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για τους συναδέλφους μας.

Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί σημαντικά η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής με νέους Αστυφύλακες που θα αποφοιτήσουν από τις σχολές σε δυο (2) μήνες.

Ως Ένωση Ν/Α, με επανειλημμένα έγγραφα, υπομνήματα, συναντήσεις και παρεμβάσεις μας προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, έχουμε ενημερώσει – καταγγείλει αυτήν την προβληματική κατάσταση που επικρατεί, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Η Ένωσή μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, αλλά και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.