1. Μην την βάψεις σε διαφορετικά χρώματα
2. Μην την αφήνεις βρώμικη
Ένα καλό πλύσιμο μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο αν θέλεις η συνολική κατάσταση της μοτοσυκλέτα σου να είναι καλή για αρκετά χρόνια. Το πρόβλημα με την δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά επηρεάζει την λειτουργική κατάσταση της μοτοσυκλέτας και σε βάθος χρόνου (όχι πολύ μεγάλου…) μπορεί να σου κοστίσει πολλά χρήματα. Το αλουμίνιο παθαίνει ηλεκτρόλυση, το σίδερο σκουριάζει και τα πλαστικά διασπούνται από την “όξινη λάσπη” που τα σκεπάζει. Το κακό είναι ότι τα σοβαρά συμπτώματα μιας λερωμένης μοτοσυκλέτας δεν φαίνονται αμέσως και όταν πλέον τα αντιληφθείς είναι πολύ αργά. Επίσης όταν η μοτοσυκλέτα είναι καθαρή, μπορείς να εντοπίσεις εύκολα τις μικρές φθορές και να τις επιδιορθώσεις γρήγορα και φτηνά πριν γίνουν μεγάλος μπελάς.
3. Μην πουλάς τα γνήσια εξαρτήματα
Έβαλες την ολοκαίνουρια εξάτμιση τιτανίου και τώρα έχεις μια βρώμικη, βαριά σιδερένια εξάτμιση μέσα στο σπίτι σου. Οπότε θέλεις να την πουλήσεις για ανταλλακτικά . Όχι, μην το κάνεις! Διότι αν έρθει η ώρα να πουλήσεις την μοτοσυκλέτα σου δεν πρόκειται να πάρει ούτε μισώ ευρώ παραπάνω επειδή έχει after market εξάτμιση. Αντίθετα, αν ξαναβάλεις την γνήσια εξάτμιση πάνω και πουλήσεις την after market ξεχωριστά, το κέρδος σου θα είναι πολύ μεγαλύτερο
4. Μην παραμελείς την αλυσίδα της
Φρόντισε να λιπαίνεις, να ρεγουλάρεις και να ελέγχεις την αλυσίδα σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα. Η αλυσίδα δεν είναι ακριβό ανταλλακτικό, όμως το κιβώτιο ταχυτήτων είναι! Μια υπερβολικά τεντωμένη ή χαλαρή αλυσίδα μπορεί εύκολα να ξεχαρβαλώσει το κιβώτιο ταχυτήτων σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης μια κακοσυντηρημένη αλυσίδα μπορεί να κοπεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και να δημιουργήσει σοβαρά τραύματα.
5. Μην κάνεις εργασίες με κακής ποιότητας εργαλεία
Μακριά από την μοτοσυκλέτα σου φθηνά εργαλεία που τυχόν θα βρεις, γιατί μπορούν να καταστρέψουν τα κεφάλια από τις βίδες και πέρα από τον μπελά να αντικαταστήσεις την χαλασμένη βίδα, υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεις την κατάλληλη βίδα.