Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (E.E.Σ.) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4/10), αναδεικνύοντας το σπουδαίο έργο της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης (Κ9) του Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. η οποία λειτουργεί με κύριο στόχο και σκοπό την παροχή υπηρεσιών από κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους στο νευραλγικό κομμάτι της έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων.

Βίντεο του Ε.Ε.Σ.

Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης (Κ9) του  Ε.Ε.Σ. πραγματοποιήθηκε το 2021 με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με την αγορά γερμανικών ποιμενικών ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της, βρισκόμενη πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με τις Αρχές. Τη δεδομένη στιγμή η Κυνοφιλική Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης (Κ9) του Ε.Ε.Σ. έχει στο δυναμικό της 7 πλήρως εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σκύλους διάσωσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης (Κ9) του  Ε.Ε.Σ. είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση του πρωτοπόρου και καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικού προγράμματος Πρώτων Βοηθειών για σκύλους, διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών, το οποίο πραγματοποιείται από τον Νοέμβριο του 2023 σε πολίτες σε όλη την Ελλάδα, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών για σκύλους του Ε.Ε.Σ. Περισσότερες πληροφορίες για τις Πρώτες Βοήθειες για σκύλους και δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://www.samarites.gr/?section=3809&language=el_GR