Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς από το κοινωφελές ίδρυμα «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα» στη Λιμενική Αρχή Κορίνθου υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η δωρεά, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των εξακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (#620.000,00 €#), θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμεναρχείου Κορίνθου και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς του, όπου υφίσταται έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα και αναπτύσσεται πλήθος παράκτιων και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει :

  • ένα (01) περιπολικό σκάφος με μήκος γάστρας (LHULL) από έντεκα (11) έως δεκατρία (13) μέτρα, με fender κλειστής κυψελίδας και έσω – έξω πετρελαιομηχανές (diesel) ναυτικού τύπου, το οποίο θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και θα έχει μεταφορική ικανότητα δώδεκα (12) ατόμων. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πενήντα (50) κόμβοι και η ακτίνα δράσης του τουλάχιστον 300 ναυτικά μίλια.
  • τέσσερα (04) αυτοκίνητα τύπου SUV με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4χ4), με κατάλληλο αστυνομικό (φωτεινή και ηχητική σήμανση) και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι η σχετική Σύμβαση Δωρεάς υπεγράφη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος» κ. Μαρία – Ελένη Θεοδωρουλάκη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους δωρητές και συγχαίρει τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στο πολυσχιδές έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αλλά και στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ικανότητας ανταπόκρισης και της άσκησης ελέγχου – αστυνόμευσης του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..