Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών, εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος (Τ/Χ) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να πλέει με κατεύθυνση τις βορειανατολικές ακτές της Χίου.

Στην περιοχή μετέβη ακόμα ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) για την παροχή συνδρομής. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ και το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ, κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς. Κατόπιν κατάλληλων χειρισμών, το Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και διασώθηκαν είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Παράλληλα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπα μεταναστών στην ελληνική επικράτεια στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων” και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια”.

φωτογραφία αρχείου