Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, ως υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνει μία πολλή σημαντική εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και Προστασία» που  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει η κ. Αγγελιδάκη Δέσποινα, Δ/ντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Μαραγκάκης Μανούσος, Δ/ντής της Δ/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου. Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η κ. Σταύρου Ελένη, Ευρωβουλευτής Κύπρου και η κ. Μπουλνακάκη Κατερίνα, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μιλήσει για τους κινδύνους αλλά και την προστασία από το διαδίκτυο που αφορούν τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους χρήστες του διαδικτύου. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μωραϊτάκης Νικόλας θα αναφερθεί στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Την εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία της η κ. Βροχίδου Θεώνη, ψυχολόγος γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να ενημερωθούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για την προστασία των ανήλικων χρηστών από ακατάλληλο ή επιβλαβές υλικό που κυκλοφορεί ελεύθερα στο ίντερνετ και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα που οι νέοι σήμερα αφιερώνουν πολύ χρόνο καθημερινά. Πως μπορούν να προστατευθούν οι νέοι; Τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα μιας ηλεκτρονικής απάτης; Πως οι γονείς μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην εκδήλωση.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά την εκδήλωση στο σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/eirisopasi