Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 45χρονος ημεδαπός 

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από τη μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα σε καταστήματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιανουαρίου 2023 έως αρχές Μαΐου 2023, 45χρονος ημεδαπός, διέπραξε έξι (6) ληστείες (5 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και την απειλή πιστολιού, σε καταστήματα καφέ – ψιλικών, πρατήριο υγρών καυσίμων και περίπτερο, αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.160 ευρώ και καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 860 ευρώ.

Ο 45χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει ένα εκ των παραπάνω καταστημάτων (περίπτερο). Ωστόσο ο υπάλληλος αντέδρασε συγκρατώντας τον και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου – Αναλήψεως.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, ενδύματα – υποδήματα που φορούσε κατά τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και πέντε (5) κλειδιά οχημάτων, των οποίων  η νομιμότητα της κατοχής τους  ερευνάται.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ερευνών εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο που είχε αφαιρέσει τον Απρίλιο του 2023 και το χρησιμοποίησε ως μέσο προσέγγισης σε μία εκ των περιπτώσεων, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφίες ΕΛ.ΑΣ