Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την εδαφική περιφέρεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις εννιά (9) ατόμων για περιπτώσεις κλοπής, ληστείας και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου:

  • Από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, απογευματινές ώρες της 01-05-2023, συνελήφθησαν δύο (2) νεαροί ημεδαποί, οι οποίοι με τη χρήση κατσαβιδιού παραβίασαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, συνέλαβαν 29χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για ληστεία.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, συνέλαβαν 34χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (12) ετών και χρηματική ποινή (70.000) ευρώ, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
  • Αστυνομικοί της Ομάδας Ζ, συνέλαβαν 49χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών για το αδίκημα της κλοπής.
  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, συνέλαβαν 67χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματική ποινή (10.000) ευρώ για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου