Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επτά (7) ατόμων για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρες κλοπών, που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Χαριλάου, του Κορδελιού, της Πυλαίας και του Ευόσμου.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

  • 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα πρόσβασης που είχε σε χώρους εταιρείας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει, από ανενεργό εργοστάσιο, κομμάτι χαλκού (60) κιλών, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον φύλακα και συνελήφθη από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
  • Τριών ημεδαπών ηλικίας 24, 42 και 40 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα), οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία 59χρονου ημεδαπού, εκμεταλλευόμενοι λιποθυμικό επεισόδιο του παθόντα το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στην Πλατεία Αριστοτέλους, αφαίρεσαν το πορτοφόλι του που περιείχε, μεταξύ άλλων τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσπάθησαν να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί των αρμόδιων, κατά περίπτωση, Τμημάτων Ασφαλείας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

φωτογραφία αρχείου