Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι δύο νεαροί (21 ετών), οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από φωτιά που προκάλεσαν σε ισόγειο κατάστημα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ταράτσα του κτιρίου, απ’ όπου επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας σε διπλανές ταράτσες για να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τούς άσκησε δίωξη για οκτώ πλημμελήματα και ειδικότερα πρόκειται για τις εξής πράξεις: εμπρησμός με ενδεχόμενο δόλο, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας (επειδή κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος), βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (επειδή πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών), κλοπή (για έναν πυροσβεστήρα) και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση, καθώς βρέθηκε ένα μαχαίρι πάνω στον έναν).

Οι δύο κατηγορούμενοι προανακριτικά ανέφεραν ότι βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, ακολουθώντας σχετική μέθοδο. Η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε μουσαμά, με συνέπεια να επεκταθεί στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου.

Κατά πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο είχε συλληφθεί πρόσφατα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επειδή έκανε γκράφιτι σε περιπολικό της Αστυνομίας.