Την Τρίτη 09 Μαΐου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2023», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την άφιξή του στον εκθεσιακό χώρο, επισκέφθηκε το περίπτερο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), μέσω του οποίου προβάλλεται το φάσμα δραστηριοτήτων και  δράσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης και η ενεργός συμμετοχή τους σε Διεθνείς Οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ.

Στην συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας General Zéphirin Mamadou, με τον Assistant Under Secretary for Support and Defence Industries του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Major General Dr. Mubarak Saeed bin Ghafan Al Jabri καθώς και με εκπροσώπους της Ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems.

Μετά το πέρας της τελετής εγκαινίων της Έκθεσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα επισκέφτηκαν τα περίπτερα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους, ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκαν το περίπτερο των ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησαν μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis τα εγκαίνια του περιπτέρου.

Κλείνοντας την περιήγησή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα κ. Sulaiman Humad Salem ALMazroui, το περίπτερο του Ισραήλ, καθώς και περίπτερα Εγχώριων και Διεθνών Εταιρειών Αμυντικού Υλικού όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους.