Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο περιστατικά απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών, που διαπράχθηκαν αντίστοιχα προχθές και την 2-5-2023 το μεσημέρι σε περιοχές της Ροδόπης.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε οικισμό της Ροδόπης από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερις ακόμη άγνωστους δράστες – συνεργούς του εν λόγω αλλοδαπού που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, προχθές το μεσημέρι άγνωστοι δράστες συνεργοί του συλληφθέντα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την παθούσα και προφασιζόμενοι ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, της ζήτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό, κοσμήματα και λίρες για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν την ημεδαπή, πείθοντάς την να συγκεντρώσει σε ένα φάκελο λίρες και χρήματα και στη συνέχεια να τα εναποθέσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης (κάδο απορριμμάτων), όπου μετέβη ο συλληφθέντας δράστης και τα παρέλαβε.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία την 2-5-2023 σε οικισμό της Ροδόπης εξαπάτησαν ακόμη μία ημεδαπή, αποσπώντας της χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν οι λίρες και ένα μέρος του αφαιρεθέντος ποσού τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

φωτογραφία αρχείου