Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 11 Μάϊου 2023, την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ), στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Διοικητής 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχος Γεώργιος Σταμνάς και τον ενημέρωσε για επιχειρησιακά ζητήματα και το πτητικό έργο, καθώς και για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς, παρέστη στην τελετή αποφοίτησης και απένειμε τα πτυχία σε 16 χειριστές ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στο Σχολείο Μετεκπαίδευσης Χειριστών στα Ελικόπτερα KiowaApacheA και ApacheD.

Παρόντες ήταν επίσης, οι Διοικητές 1ου και 2ου Ταγμάτων Επιθετικών Ελικοπτέρων, Αντισυνταγματάρχες Στυλιανός Μπρότσης και Λάζαρος Ριζόπουλος, αντίστοιχα.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις που έχει αναπτυχθεί κλιμάκιο αμερικανικών δυνάμεων της “1st Battalion, 214th Aviation Regiment (General Support Aviation Battalion)”, στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, στο Δημαρχείο Βόλου και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης.