Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και του Ν. 2960/2001 ”Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ο 21χρονος εντοπίστηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά την έξοδο από το σπίτι του στο Ηράκλειο, να κατέχει μία αυτοσχέδια (01) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 1γρ.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα με συνδρομή αστυνομικού σκύλου “ΜΑΣΚ” στην οικία του ανωτέρω, όπου βρέθηκαν επιπλέον πενήντα (50) πακέτα τσιγάρα και δέκα τρεις (13) συσκευασίες καπνού, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Επιπροσθέτως, σε παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο ο 21χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες τρεις (03) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους εκατόν πενήντα εννέα 159γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα λαθραία καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.